Jokimaisemassa ei synny riitaa lumihommista – pihatyöt lepäävät SR-kiinteistöhuollon harteilla

Asunto-osakeyhtiö Jokimaisema kohosi Haukiputaan keskustaan, Kiiminkijoen kauniisiin rantamaisemiin vuonna 2015. 19 asunnon kokonaisuus muodostuu kahdesta kaksikerroksisesta luhtitalosta sekä yhdestä kaksikerroksisten asuntojen rivitalosta. Virkistysalueet, lasten leikkipaikka sekä ajotiet ovat asukkaiden yhteiset.

Paikallista ammattitaitoa

Alusta asti taloyhtiön kiinteistöhuollosta ja sen monista työtehtävistä on vastannut SR-kiinteistöhuolto. Paikallinen toimija löytyi isännöitsijän kautta.

– Lumityöt, hiekoitus, rännien puhdistus, talotekniikka ja sen ylläpito, suodattimien vaihto kaksi kertaa vuodessa, jätehuolto… luettelee Jyri Suutari SR-kiinteistöhuollon tehtäviä.

Jokimaiseman asukas Suutari on toiminut taloyhtiönsä hallituksen puheenjohtajana ja kuuluu tätä nykyään hallituksen jäsenistöön. Suutarin mukaan on helpottavaa kun piha-alueiden tai nurmikaistaleiden kunnossapitoon ei tarvitse herätellä asukkaiden mielenkiintoa tai houkutella vapaaehtoisia talkoisiin. SR-kiinteistöhuolto on hoitanut Suutarin mielestä kunnossapidon aina mallikkaasti, ilman turhia vitkutteluja.

– Ei sitä lunta tarvitse paljoakaan sataa kun he ovat jo koneineen tuossa työn touhussa, Suutari mainitsee.

Kiinteistöhuolto luo sopua naapureiden välille

Taloyhtiöiden yhteiset talkoot tai lumitöiden vuorottelukäytäntö ei vastaa nykypäivän käsitystä asumismukavuudesta. Yhteiseen säveleen on hankala päästä, ja vääntö erilaisista puhtaanapitokysymyksistä aiheuttaa eripuraa naapureiden välille.

Arkipäivän kiireiden, vuorotöiden tai muiden syiden vuoksi ihmisillä ei välttämättä ole aikaa keskittyä yhteisten tilojen ylläpitoon, vaikka intoa riittäisikin. Eläkeläisten ja vaikkapa työssäkäyvän lapsiperheen elämänrytmi saattaa olla niin erilainen, ettei jokaiselle sopivaa aikataulua talkoita ajatellen saada kerta kaikkiaan järjestymään.

Taloyhtiön houkuttelevuutta

Ammattimaiselle kiinteistöhuollolle ulkoistettu työ maksaa itsensä nopeasti takaisin, kun taloyhtiön houkuttelevuus ja mukavuusarvo nousee. Samalla se nostaa taloyhtiön yhteishenkeä ja vähentää turhaa naapuririitaa. Standardi pysyy korkeana, kun jokaisen pihamaan edusta tai takapihan nurmikenttä on leikattu samalla tavalla, yhdessä sovitun aikataulun mukaan.

Haukiputaan Jokimaisemassa asukkaiden omalle vastuulle on jäänyt lähinnä vain oman porraspielen lakaiseminen sekä omien parvekkeiden puhtaanapito. Jos jotakin ylimääräistä tehtävää tai muuta asiaa on ilmennyt, Jyri Suutarin on aina ollut helppoa olla yhteydessä SR-kiinteistöhuoltoon.

 – Puhelimeen vastataan heti ja hoidetaan asia notkeasti, Suutari kuvailee.

Jokimaisemassa tullaan jatkossakin luottamaan tutuksi tulleeseen ja luotettavaksi havaittuun kumppaniin. Jyri Suutari kertoo olleensa näihin kuluneeseen viiteen vuoteen SR-kiinteistöhuollon kanssa hyvin tyytyväinen ja suosittelee vastaavia palveluita myös muille taloyhtiöille.

Kyllä todellakin. Kaikki on sujunut niin hienosti, Suutari kiittelee.